لوگو موبایلی

روزی را از آنچه درون زمین پنهان است بجویید.

در مورد زعفران بیشتر بدانید

5/5 - (2 امتیاز)

از آنجاییکه پیاز زعفران مدت نسبتا زیادی (7 – 5 سال) در زمین می ماند. خاک زمین باید سبک یا ترکیبی از شن و رس باشد که پیاز بتواند در این مدت علاوه بر تامین مواد غذایی، در مقابل شرایط خاص منطقه ای نیز مقاومت نماید.

بنابراین جهت رشد و نمو مناسب گیاه و تولید محصول مرغوب و مطلوب زمین های حاصلخیز و زهکشی شده بدون درخت با خاک(لومی، لیمونی، رسی و شنی) و آهک دار که PH آن بین 7-8 باشد بر زمین های شور، فقیر و مرطوب، اسیدی ترجیح داد.

زعفران در زمین هائیکه دارای قلوه سنگ یا علف های هرز یا مواد آلی پوسیده نشده باشد محصول خوبی نمی دهد.

آب و هوای مناسب زعفران:

زعفران گیاهی است نیمه گرمسیری و در نقاطی که دارای زمستانهای ملایم و تابستان گرم و خشک باشد بخوبی می روید. مقاومت زعفران در مقابل سرما زیاد است و لیکن چون دوران رشد آن مصادف با پائیز و زمستان و اوایل بهار است طبعا در این ایم به هوای مناسب و معتدلی نیاز دارد. در دوره خواب یا استراحت گیاه (تابستان) بارندگی یا آبیاری برای آن مضر است بنابراین کشت و کار آن در مناطق گیلان و مازندران و مناطق گرم جنوب کشور معمول نیست. اراضی آفتاب گیر و بدون درخت که ضمنا در معرض بادهای سرد نیز نباشد برای رشد زعفران مناسب است. با این وجود در برخی از روستاهای بیرجند و قاین در زیر سایه بوته های زرشک و درختان بادام که در تابستان کمتر آبیاری می شوند کاشته می شود.
حداکثر دمای این گیاه بین 40 تا 35 درجه سانتی گراد و در ارتفاع بین 1300 تا 2300 متر از سطح دریا عملکرد خوبی را نشان داده است.

زعفران

آفت جدید زعفران

زعفران یکی از بهترین گیاهان کشور ما می باشد.همچنین همه ما از اهمیت صادرات زعفران آگاه هستیم.آفت جدیدی که در مورد زعفران مشاهده شده نگرانی بسیاری از تولید کنندگان زعفران را در بر داشته است.
به طور معمول خود گیاه زعفران یکی از کم بیماری ترین و کم آفت ترین گیاهان بوده و می باشد و بیشتر آفات مربوط به پیاز زعفران میباشد که توسط جوندگان مثل خرگوش جوجه تیغی درون زمین خورده می شود اما به تازگی آفتی جدید برای زعفران پدیدار شده است اسم این آفات کنه می باشد که به صورت لک های قهوه ای روی پیاز ایجاد می شود و کم کم کل پیاز را آلوده می کند.
زعفرون یک گیاه دارویی با خواص بسیار بالا وخاصه، جزء ۱۰ ماده خوراکی لوکس و گران بهای دنیا و محصول کویر هست قابلیت رنگدهی قرمز دل نشین و بالایی داره، از عطر و بوی اون هم در بسیار دستورات غذایی استفاده میکنند به علت داشتن بالاترین خواص ضد سرطان به عنوان داروی هزاره سوم و بهترین پیشگیری برای سرطان انتخاب شده گیاه زعفرون به دو قسمت کلی تفسیم میشه یک قسمت گلبرگ های به رنگ ارغوان و قسمت دیگر پرچم های سرخ و کرم رنگش. گلبرگ هاش بیشتر در زمینه پژوهشی و تحقیقاتی استفاده میشه اما قسمت اصلی خوراکیش پرچم هاست که دو قسمت سرخ و کرم رنگ رو شامل میشه البته یک نکته در تجارت زعفران نهفته است که پرچم ها وقتی از زمین جمع آوری میشن اصطلاحا بایستی خشک بشن و این مرحله خشک شدن در کیفیت و نوع زعفران بسیار موثر هست به طور کلی زعفران از لحاظ تجاری به ۵ دسته تقسیم میشه:

سرگل
اگر قسمت سرخ رنگ رو از کرم رنگ جدا کنیم و در مراحل خشک کردن به گونه ای عمل کنیم که کمترین حجم رو اشغال کنه سرگل رو خواهیم داشت که در عین حجم پایین چگالی بالایی داره و مقدار یکسانش بالاترین قدرت رنگ دهی رو داره (اگر همین پرچم ها به گونه ای باشند که درشت و ضخیم تر از بقیه پرچم ها باشند و ظاهر شکیل تری داشته باشند در بازار به اون نگین هم گفته میشه)
مصارف: بیشترین مصرف در مصارف خانگی برای تزیین غذا به خاطر رنگ دهی فوق العاده بالا نسبت به حجم

پوشال
فرق پوشال و سرگل این هست که در مراحل خشک کردن به گونه ای عمل می کنیم که بیشترین حجم رو داشته باشه یعنی عکس سرگل حجم بالا و چگالی پایین اصطلاحا پف کرده پیچ و تاب دار برای ظاهر شکیل تر!
مصارف: در موارد استفاده های لوکس مثل هدیه و سوغات، بیشتر در عرضه به بازارهای بین المللی به خاطر ظاهر شکیل تری که دارد استفاده می شود.

کنجه
قسمت کرم رنگ پرچم ها رو اگه به تنهایی داشته باشیم کنجه نامیده میشه رنگ دهی بسیار پایین نسبت به سرگل و پوشال و دارا بودن خواص و عطر زعفران
مصارف: بیشتر در مواردی که رنگ دهی زعفران مطرح نباشد مثل چای زعفران، برای تزیین شیرینی ها با خود تار های بلند کنجه.

اگر پرچم رو کامل داشته باشیم به این معنی که قسمت سرخ رنگ رو از کرم رنگ جدا نکنیم اون رو دسته نام گذاری میکنیم
مصارف: برای مصارف خانگی برخی به جای سرگل دسته را پیشنهاد میدهند چرا که معتقدند که خواص کامل زعفران در دسته که شامل پرچم کامل زعفران است یافت می شود!

نرمه
در جابجایی های زعفرون در حجم بالا و گسترده مقداری از آن با توجه به فشار و ضربه دچار شکستگی و نرم شدن میشه که بخاطر اینکه ظاهر اصلی رو از دست داده اند جدا شده و نرمه نام می گیرند
مصارف: در مواردی که اصلا ظاهر اهمیتی ندارد مانند مواد اولیه کارخانه ها برخی به خاطر ظاهر فکر می کنند کیفیت آن پایین است اما اینطور نیست
نوع خاک زمین، موقعیت جغرافیایی، وضعیت آب و هوایی و جوی بسیار در کیفیت زعفران موثر هست که از توضیحش صرف نظر میکنیم.

آدرس کانال تلگرام ناردیس زعفران ارائه مطالب علمی و کاربردی جهت ارتقائ عملکرد علمی و کاربردی در کشت زعفران:

https://telegram.me/nardissaffron

فهرست مطالب

اشتراک گذاری مطلب

تلگرام
واتساپ
توییتر
فیسبوک
برچسب ها
09151607982 (25) 09159643869 (29) استعلام نهال زرشک بی دانه (16) بهترین وقت خرید زرشک چه زمانی است؟ (16) خرید نهال زرشک (17) خرید پیاز زعفران (9) روش قلمه زدن درختچه زرشک زینتی (14) روشهای تکثیر زرشک (16) زمان برداشت زرشک (16) شرایط کاشت باغ زرشک (14) عرضه مستقیم نهال زرشک پلویی (14) عملکرد زعفران (8) فروش انواع نهال زرشک و عناب (16) فروش اینترنتی پیاز زعفران (9) فروش درختچه زرشک (16) فروش نهال زرشك (18) فروش نهال زرشک در اصفهان (16) فروش نهال زرشک در مشهد (16) فروش پیاز زعفران (9) فصل برداشت زرشک در خراسان جنوبی (16) قلمه زدن زرشک (16) قیمت نهال زرشک (14) قیمت پیاز زعفران (10) محاسن کشت نهال زرشک (16) مدیریت آبیاری و نحوه ی کاشت زرشک (16) مزایای نهال زرشک (16) نحوه کاشت نهال زرشک (16) نهال زرشك (18) نهال زرشك قاين (16) نهال زرشک اصلاح شده (16) نهال زرشک بی دانه (16) نهال زرشک بیدانه (16) نهال زرشک سیاه (16) نهال زرشک قرمز پفکی بدون هسته (16) نهال زرشک پاجوش دو ساله (16) نهال زرشک کرج (16) نکات مهم درباره کاشت زرشك (14) نکات کاربردی درباره کاشت، داشت و برداشت زرشک (14) هرس درخت زرشک (14) همه خواص زرشک (میوه،برگ و ریشه) (14) پاجوش زرشک بدون دانه (16) کاشت داشت و برداشت زرشک (16) کاشت زرشک در گلدان (16) کاشت زعفران (9) کاشت نهال زرشک. (16)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *